Tietoa BAJASTA


Baja Clothing on suomalainen vaatealan tuotemerkki, joka rakastaa rentoa ja ekologista elämäntapaa. Baja-tuotteet tuntuvat mukavalta niin sinulle kuin ympäristöllemme. Ihmisyyden ja luonnon kunnioitus ovat ensimmäisiä ja tärkeimpiä arvojamme, kun valitsemme materiaaleja ja tuotantotapoja. Baja edustaa aina myös ehdotonta laatua ja käytännöllisyyttä.

MIKÄ ON BAJA-NEULEHUPPARI?

Näkyvin ja tunnetuin tuotteemme on alkuperäinen, lämmin ja hengittävä Baja-neulehuppari.

Baja-neulehupparin tarina alkoi Baja Kaliforniasta. Sieltä se on levinnyt laajalle reissaajien, surffaajien ja lautailijoiden mukana kaikkialle sinne, missä hyvännäköinen ja helppo vaate on ollut tarpeen.

Senor Lopez suunnittelee tuotteiden mallit, värit ja pinnan kuvioinnin Kaliforniassa. Kankaat ja valmiit tuotteet neulotaan kierrätetystä kangasmateriaalista Meksikossa. Tuotteidemme värit ja kuviointi vaihtuvat aina saatavilla olevien kierrätysmateriaalien mukaan.

Kaikille leppoisaa elämää vaaliville Baja on raikas valinta! Käytitpä sitä kadulla, rannalla tai rinteessä, Bajan lempeä materiaali hellii sinua tyylistä tinkimättä.

MIKÄ ON ECOMEX-MATERIAALI?

ECOMEX-materiaali valmistetaan T-paita tuotannon leikkuuvaiheessa ylijäävästä kankaasta. Kaikki Bajan tuotteet valmistetaan tästä kierrätetystä ja ympäristöystävällisestä materiaalista. Kankaiden kierrätysprosessista huolehtii tiimi, joka vastaa materiaalin keräämisestä sekä varmistaa lopullisten tuotteiden korkean laadun.

KIERRÄTYSPROSESSIN KULKU:

T-paitojen tuotannossa syntyvä ylimääräinen leikkuujäte hyödynnetään tehokkaasti. Kaikki ylijäämäkankaat kerätään, lajitellaan väreittäin, leikataan suikaleiksi ja punotaan langaksi. Kierrätyksessämme emme siis käytä vanhoja tai likaisia kankaita, vaan ainoastaan laadukasta yli jäävää materiaalia.

Suunnittelijamme Senor Lopez suunnittelee ja valitsee tuotteissamme käytetyt värit ja langat. Valitut väriyhdistelmät kudotaan lopulliseksi ECOMEX-kankaaksi, josta tuotteemme sitten valmistetaan. Käyttämämme perinteikkäät kutomakoneet tuottavat laadukkaampaa ja kestävämpää materiaalia, kuin nopeat modernit koneet.

Kaikki kankaat on pesty, pehmitetty sekä esikutistettu ennen lopullisen tuotteen valmistusta. Tämä takaa sen, että ostamasi tuote säilyy siinä muodossa ja koossa, jossa sen ostit. Ei siis vaaraa umpimähkäisistä muodonmuutosyllätyksistä ensimmäisen pesun jälkeen!

Kaikki ECOMEX-kankaasta valmistetut paidat ja peitot ovat uniikkeja. Me emme koskaan kulje oikotietä suunnitellessamme ja valmistaessamme ainutlaatuisia tuotteitamme.

PYYHKEIDEN PYYHE

Sinä, joka olet reissannut maailmalla: olet varmasti kohdannut saman märkä pyyhe laukussa -ongelman kuin me Bajalla. Tarvitset pyyhettä usein ja sitä kerran käytettyäsi et ehdi kuivata sitä kunnolla. Niinpä se sitten ikävästi kastelee koko laukun sisällön. Eräällä reissullamme meille suositeltiin hamam pyyhettä ja se olikin rakkautta ensisilmäyksellä. Hamam on paras koskaan näkemäsi pyyhe. Se kuivaa tehokkaasti ja kuivuu nopeasti. Se on hyvin monikäyttöinen ja kaiken kukkuraksi vieläpä ilo silmälle. Hamam-pyyhe taittuu hyvin pieneen tilaan eikä siis vie laukussa tilaa muulta tärkeältä.

MITÄ KAIKKEA PYYHE VOI OLLA?

Monikäyttöinen Hamam-pyyhe voi perinteisen käytön lisäksi myös kaunistaa käyttäjäänsä huivina, koristaa olohuoneen sohvaa tyylikkyydellään tai toimia värikkäänä piknik-alustana. Kestävän rakenteensa ja kauniin ulkonäkönsä ansiosta vain mielikuvitus on rajana käyttötarkoitusten keksimiselle.

JUURET TURKISSA

Jo 600 vuotta sitten turkkilaisissa hamam-kylpylöissä käytettiin näitä laadukkaita pyyhkeitä. Pyyhkeet kudotaan käsin puhtaista luonnonmateriaaleista Denizlin maakunnassa Turkissa. Perinteisesti Hamam-pyyhe on valmistettu kokonaan puuvillasta, mutta nykyään niissä käytetään myös kevyttä ja kaunista pellavaa. Viime vuosina pyyhe on noussut suureen suosioon maailmalla. Ominaisuuksiensa ansiosta se on pyyhkinyt kevyesti kömpelön froteekankaan ohitse ja valloittanut tyylillään ihmiset vauvasta vaariin.